Tuinontwerp stadstuin Maastricht Eindhoven Leiden

Tuinontwerp stadstuin Maastricht Eindhoven Leiden

Tuinontwerp voor sfeervolle tuinen met een natuurlijke uitstraling. Tuinen die elk jaar mooier worden.Tuinarchitect voor sfeervolle tuinen met een natuurlijke uitstraling. Unieke en persoonlijke tuinen die elk jaar mooier worden.Tuinontwerp voor sfeervolle tuinen met een natuurlijke uitstraling. Tuinen die elk jaar mooier worden.

Stadstuinen zijn er in allerlei vormen en maten. Stadstuinen hebben vaak een bijzondere sfeer door de omliggende omgeving. Zeker bij oude steden als Leiden en Maastricht is het klassieke karakter van de stad erg bepalend bij het maken van een tuinontwerp. De tuinen in Leiden en Maastricht zijn vaak rijkelijk voorzien van beplanting. De beplanting geeft tegenwicht aan de aanwezige muren en gebouwen en zorgt daarmee voor een lommerrijke sfeer in de regelmatig aanwezige diepe schaduw. Door sterk bepalende factoren als de bebouwing is het soms alleen mogelijk om een schaduwtuin te realiseren. Ook hier is het principe dat de omgeving de uitgangspunten bepaalt voor het tuinontwerp sterk van toepassing. De beperkende factoren vormen echter de basis voor een sfeervolle tuin met een krachtige uitstraling. Krachtige keuzes leiden tot een krachtig tuinontwerp. Beperkingen durven te benoemen en accepteren geeft richting aan het tuinontwerp. Als tuinontwerper kun je vervolgens aan de slag met een rijk palet aan plantvormen voor de schaduw.

In een stad als Eindhoven is de stad op haar eigen manier bepalend en is daarmee de context voor het tuinontwerp. Stadswijken die op hun eigen manier de historie van de stad laten zien bieden kansen en beperkingen voor het tuinontwerp. Eindhoven heeft een enorme diversiteit aan woningen, tuinen en sfeertjes in de stad die kansen bieden voor een individuele aanpak. Vaak is daardoor wat meer mogelijk. Het creëren van een eigen sfeer die de aandacht naar de tuin brengt in plaats van naar de achterliggende gebouwen vraagt om uitgesproken keuzes. Afleiden werkt vaak beter dan verstoppen van ongewenste omgevingselementen. Een unieke en persoonlijke sfeer in je eigen tuin geeft rust en zorgt ervoor dat je in je eigen tuin jezelf kunt zijn, kunt opladen en genieten.

Ruimte is een bepalend aspect voor veel stadstuinen. Royale stadstuinen in de buitenwijken zijn er uiteraard ook, maar in de binnenstad zul je als tuinontwerper creatief om moeten springen met het aantal vierkante meters.

Tuinontwerp stadstuinen Eindhoven Maastricht LeidenTuinontwerp voor sfeervolle stadstuinen met een natuurlijke uitstraling. Tuinen die elk jaar mooier worden.Kijk voor interessante informatie ook eens op Stichting stadstuinen Leiden