Tuinontwerp werkwijze

“Voor bijzondere opdrachtgevers ontwerpen wij bijzondere tuinen.”

Voor onze opdrachtgevers gaan we creatief tot het uiterste. Zet nu de eerste stap naar een tuin op maat. Neem contact op voor meer informatie over een tuinontwerp of lees nog even verder…

Zet de eerste stap naar een prachtige tuin met Buro Buitenlust

Fasering tuinontwerp

Een tuinontwerp is geslaagd als u uw eigen wensen terugziet na de tuinaanleg, maar anders dan dat u verwacht heeft. Wij willen u graag positief verrassen. Het huis, de omgeving van het huis en de levensstijl van de opdrachtgevers zijn belangrijke uitgangspunten voor het tuinontwerp. Zorgvuldige communicatie tijdens het ontwerpproces vinden we belangrijk. Vooraf wordt een goed beeld geschetst van wat u kunt verwachten.

Om u een beeld te geven van het proces naar een tuinontwerp hebben we de stappen voor u op een rij gezet.

1. Kennismaking

Om u goed te leren kennen nemen we ruim de tijd. Dat begint met een eerste gesprek waarin u aangeeft wat u van uw tuin verwacht. Wij zijn ook benieuwd naar uw vrijetijdsbesteding; houdt u van tuinieren of laat u straks de tuin onderhouden? Brengt u veel tijd in de natuur door of zit u graag met een boek op een terras? Van welke vakantiebestemmingen houdt u het meest? Misschien wilt u wel kunnen zwemmen in uw eigen tuin…

2. Schetsontwerp (SO)

Op basis van het eerste gesprek, de foto’s die van uw huis en tuin gemaakt zijn en een plattegrond van het perceel gaan wij aan de slag. We maken twee schetsen die begeleid worden door een presentatie van een ruim aantal sfeerbeelden.

Landschappelijk ontwerp vakantieparken

3. Voorlopig ontwerp (VO)

Op basis van de besproken ideeën maken we een voorlopige uitwerking van het plan. Er wordt al een aanzet gemaakt voor materialisatie, beplanting en verlichting.

Tuinarchitect voor exclusieve tuinen in Tilburg

4. Definitief Ontwerp (DO)

De afzonderlijke onderdelen van het tuinontwerp worden verder uitgewerkt. De puntjes worden op de i gezet en het ontwerp wordt nog eens goed tegen het licht gehouden.

Uitgewerkt tuinontwerp

Een volledig uitgewerkt tuinontwerp bestaat bij Buro Buitenlust uit de volgende onderdelen:

Presentatie plan
Een ingekleurde digitale 2D tekening, voorzien van een heldere legenda. Voldoende beeldmateriaal om een overtuigende impressie te kunnen geven van de ideeën voor de nieuwe tuin.

 

Maten plan
Een digitale 2D tekening, voorzien van uitgebreide maatvoeringen.

 

Materialen plan
Een volledig gespecificeerd overzicht van te gebruiken materialen en maatvoeringen.

 

Beplantingsplan
Een digitale 2D tekening, voorzien van plantvakken met een code die verwijst naar het plantenoverzicht. Een volledig plantenoverzicht met naam, (bloei)kleur, hoogte, bloeiperiode, geadviseerde plantmaat en aantallen per m2.

Verlichtingsplan
Een digitale 2D tekening, voorzien van plaatsbepaling van kabels, stekkerdozen en verlichtingsarmaturen.

 

Beregeningsplan
Een digitale 2D tekening, voorzien van plaatsbepaling van beregeningsvoorzieningen.

 

3D Visualisaties
Steeds vaker wordt de volledige tuin in een 3D tuinontwerp getekend. Omdat de visualisaties steeds meer lijken op de realiteit, krijgt u een goed beeld van de tuin zoals die straks gaat worden. Zeker voor mensen die moeite hebben met het lezen van een 2D tuinontwerp is dit erg waardevol. In overleg wordt bepaald welke onderdelen worden uitgewerkt.

Turnkey projecten

Uiteraard nemen wij u ook graag de zorgen voor de uitvoering uit handen en begeleiden wij de uitvoering. Opdrachtgevers waarderen onze begeleiding. We werken in dit geval graag samen met vertrouwde partijen. Deze architecten, hoveniers en  leveranciers hebben gedurende vele jaren laten zien dat ze samen met ons het mooiste resultaat willen bereiken.