Tuinontwerp exclusieve tuinen

“Voor bijzondere opdrachtgevers ontwerpen wij bijzondere tuinen.”

De wereld een stukje groener en mooier maken, daar zit onze passie. Voor u creëren we een heerlijke plek om van te genieten. Een tuin waar de tijd even stil staat en waar u geraakt wordt door de kleine spelingen van de natuur. 

Voor onze opdrachtgevers gaan we creatief tot het uiterste. Zet nu de eerste stap naar een exclusieve tuin op maat. Neem contact op voor meer informatie over een tuinontwerp of lees nog even verder…

 

Exclusieve tuinen zijn maatwerk

Het ontwerp van exclusieve tuinen vormt een unieke uitdaging omdat zowel aspecten van functionaliteit, luxe en natuur op elkaar afgestemd moeten worden.

Onze tuinontwerpen zijn ontstaan uit liefde voor de natuur. In uw tuin kunt u zich dicht bij de natuur voelen en dat geeft rust en inspiratie. We proberen in elke tuin de balans te vinden tussen de wensen van onze opdrachtgevers en de natuur. Meewerken met de natuur levert de beste situaties op. Maar onze opdrachtgevers willen ook genieten van luxe. Door een zorgvuldige afstemming ontstaan er levendige luxe leefomgevingen met een natuurlijke uitstraling waarin mensen zich prettig voelen en de natuur gerespecteerd wordt.

Exclusieve tuinen die elk jaar mooier worden

We hebben de lat hoog gelegd door exclusieve tuinen te willen maken die elk jaar mooier worden. Er wordt gewerkt met een aantal uitgangspunten die dit mogelijk maken.

Een sterke structuur:

De basis van een exclusieve tuin moet passend zijn en lang meegaan is onze overtuiging. In de jaren die komen kunnen wensen veranderen en moet de tuin ruimte bieden voor veranderingen. Dat kan alleen als er een sterke basis aanwezig is die niet veranderd wordt. Deze basis van de tuin moet passen bij het huis en bij de omgeving. De basis zal er in een stadstuin heel anders uitzien dan in een landelijke of landschappelijke tuin.

Materialen:

Er wordt gebruik gemaakt van hoogwaardige materialen met een luxe uitstraling die lang meegaan en de solide basis vormen van de tuin. Exclusieve materialen zoals keramiek, staal, beton en diverse exclusieve houtsoorten bieden een pallet waar een mooie combinatie uit wordt samengesteld. We informeren hierbij uitvoerig over de mogelijkheden en dragen graag milieubewuste alternatieven aan. Denk hierbij aan Europees hardhout, verduurzaamd hout en duurzaam hout.

Bomen op de juiste plek:

Een boom kan eeuwigheidswaarde hebben. Denk aan een oude Eik of Linde voor een boerderij die de boerderij verankert in de omgeving. Deze bomen zijn er voor meerdere generaties. Wat is er mooier dan het planten van een boom voor de toekomst. Wanneer mensen hun plek gevonden hebben is het planten van een boom een prachtige manier om dat te bezegelen. Bomen ontwikkelen zich op hun eigen manier en passen zich aan hun omgeving aan.

Maatwerk:

Maatwerk gaat in eerste instantie uit van de wensen van de opdrachtgever. We personaliseren de tuin graag op basis van persoonlijke wensen. In uw exclusieve tuin kunt u genieten van rust, vrijheid, schoonheid en comfort. Een exclusieve tuin die speciaal voor u is ontworpen voelt aan als een goed zittend maatpak.

We leveren tevens maatwerk als het gaat om de locatie. Elke plek is uniek en heeft eigen omstandigheden. Zo goed mogelijk aansluiten bij deze omstandigheden biedt een tuin die toekomstbestendig is. Het gaat hier om zaken als zonstand, grondwater, ondergrond, gebouwen en bomen in de nabije omgeving enz.

Vakmanschap en ervaring:

Een tuin is complex en verandert constant. Dat maakt een tuin interessant en geeft tegelijkertijd uitdagingen. De grootste uitdaging van dit moment is het veranderende klimaat. Droge zomers en natte winters zijn behoorlijk extreme omstandigheden. Veel planten houden minstens niet van één van beide extremen. De oplossing voor zover die bestaat is voldoende variatie en een zorgvuldige keuze van bomen en planten die is afgestemd op de unieke omstandigheden van de locatie.

Nuchterheid en realiteitszin:

Een tuin heeft een constante interactie met de elementen. Het vraagt alert zijn en herkennen van de eerste tekenen om bij te gaan sturen. Een exclusieve tuin is niet af na de aanleg. Het onderhoud is minstens zo belangrijk om het eindbeeld te kunnen halen.

Nauwe samenwerking met hoveniers en leveranciers:

Samen zijn we sterk. Onze hoveniers waar we graag mee samenwerken kennen we al jaren en zijn onze ogen en oren in de tuin. Wanneer een tuinontwerp uitgevoerd gaat worden kan er alsnog een reden zijn om bijvoorbeeld bij te sturen op plantkeuze. Dan krijgen we bijvoorbeeld een seintje vanwege een “storende laag” in de bodem en overleggen we samen met de opdrachtgever hoe we hiermee omgaan.

Ontwerp en realisatie van exclusieve tuinen

Fasering tuinontwerp

Een tuinontwerp is geslaagd als u uw eigen wensen terugziet na de tuinaanleg, maar anders dan dat u verwacht heeft. Wij willen u graag positief verrassen. Het huis, de omgeving van het huis en de levensstijl van de opdrachtgevers zijn belangrijke uitgangspunten voor het tuinontwerp. Zorgvuldige communicatie tijdens het ontwerpproces vinden we belangrijk. Vooraf wordt een goed beeld geschetst van wat u kunt verwachten.

Om u een beeld te geven van het proces naar een tuinontwerp hebben we de stappen voor u op een rij gezet.

1. Kennismaking

Om u goed te leren kennen nemen we ruim de tijd. Dat begint met een eerste gesprek waarin u aangeeft wat u van uw tuin verwacht. Wij zijn ook benieuwd naar uw vrijetijdsbesteding; houdt u van tuinieren of laat u straks de tuin onderhouden? Brengt u veel tijd in de natuur door of zit u graag met een boek op een terras? Van welke vakantiebestemmingen houdt u het meest? Misschien wilt u wel kunnen zwemmen in uw eigen tuin…

2. Schetsontwerp (SO)

Op basis van het eerste gesprek, de foto’s die van uw huis en tuin gemaakt zijn en een plattegrond van het perceel gaan wij aan de slag. We maken twee schetsen die begeleid worden door een presentatie van een ruim aantal sfeerbeelden.

3. Voorlopig ontwerp (VO)

Op basis van de besproken ideeën maken we een voorlopige uitwerking van het plan. Er wordt al een aanzet gemaakt voor materialisatie, beplanting en verlichting.

4. Definitief Ontwerp (DO)

De afzonderlijke onderdelen van het tuinontwerp worden verder uitgewerkt. De puntjes worden op de i gezet en het ontwerp wordt nog eens goed tegen het licht gehouden.

Uitgewerkt tuinontwerp

Een volledig uitgewerkt tuinontwerp bestaat bij Buro Buitenlust uit de volgende onderdelen:

Presentatie plan
Een ingekleurde digitale 2D tekening, voorzien van een heldere legenda. Voldoende beeldmateriaal om een overtuigende impressie te kunnen geven van de ideeën voor de nieuwe tuin.

 

Maten plan
Een digitale 2D tekening, voorzien van uitgebreide maatvoeringen.

 

Materialen plan
Een volledig gespecificeerd overzicht van te gebruiken materialen en maatvoeringen.

 

Beplantingsplan
Een digitale 2D tekening, voorzien van plantvakken met een code die verwijst naar het plantenoverzicht. Een volledig plantenoverzicht met naam, (bloei)kleur, hoogte, bloeiperiode, geadviseerde plantmaat en aantallen per m2.

Verlichtingsplan
Een digitale 2D tekening, voorzien van plaatsbepaling van kabels, stekkerdozen en verlichtingsarmaturen.

 

Beregeningsplan
Een digitale 2D tekening, voorzien van plaatsbepaling van beregeningsvoorzieningen.

 

3D Visualisaties
Steeds vaker wordt de volledige tuin in een 3D tuinontwerp getekend. Omdat de visualisaties steeds meer lijken op de realiteit, krijgt u een goed beeld van de tuin zoals die straks gaat worden. Zeker voor mensen die moeite hebben met het lezen van een 2D tuinontwerp is dit erg waardevol. In overleg wordt bepaald welke onderdelen worden uitgewerkt.

Turnkey projecten

Uiteraard nemen wij u ook graag de zorgen voor de uitvoering uit handen en begeleiden wij de uitvoering. Opdrachtgevers waarderen onze begeleiding. We werken in dit geval graag samen met vertrouwde partijen. Deze architecten, hoveniers en  leveranciers hebben gedurende vele jaren laten zien dat ze samen met ons het mooiste resultaat willen bereiken.

Met grote zorgvuldigheid stemmen wij af op uw wensen en geven daarbij royaal aandacht aan de communicatie. Daarnaast houden we de natuur, het behoud van de natuur voor onze kinderen en een verantwoord en helder kostenplaatje scherp in het oog. We zijn met name actief in Noord Brabant, Limburg en België. Tuinontwerpen met een bourgondisch tintje.