Zorgtuin realiseren

Zorgtuin realiseren

Zorgtuin realiseren

Zorgtuin

Zorgtuin Noord Brabant

Gisteren de Zorgtuin  bezocht die door Manon van den Boer  wordt opgezet in opdracht van de gemeente Gilze. De tuin wordt ingericht voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Doel is om reïntegratie op de arbeidsmarkt dichterbij te brengen en weer mogelijk te maken. Met een warme hand worden de cliënten weer in een werkritme gebracht. Er is in dit stadium persoonlijke aandacht en begeleiding voorhanden die kan helpen om de kloof te dichten tussen willen en weer kunnen deelnemen aan het reguliere arbeidsproces.

Een zorgtuin vraagt een sterke en doordachte structuur zodat opdrachten goed begrepen en uitgevoerd kunnen worden binnen duidelijke kaders. De kaders kunnen plantvakken zijn die onderhouden moeten worden. Het is belangrijk dat de deelnemers aan het eind van de dag met een succeservaring naar huis gaan.

In deze tuin is met hulp van de deelnemers een leemkachel in de kas gebouwd. Een leemkachel geeft langzaam warmte af voor de gewassen en maakt het mogelijk om ook in de winter allerlei werkzaamheden in de kas te verrichten.

Tags: