Waarom een nieuwe tuin laten ontwerpen

Tuin laten ontwerpen

Waarom een nieuwe tuin laten ontwerpen

Voor een hoogwaardig, uniek en persoonlijk tuinontwerp neemt u contact op met Buro Buitenlust

U bent er deze zomer achter gekomen, u wil de tuin vernieuwen…de tuin moet opnieuw aangelegd worden. Maar hoe gaan we het aanpakken? Een heel begrijpelijke vraag. Bij een tuinontwerp worden heel wat afwegingen gemaakt. U bent zelf gewend geraakt aan uw eigen tuin. Anderzijds weet u heel goed welke de beste plekjes in de tuin zijn. Er zijn heel wat uitgangspunten die een belangrijke rol spelen bij een succesvolle inrichting van uw tuin. Een tuinontwerp wordt gebaseerd op de wensen en eisen van de opdrachtgever, het huis en de omgeving. Dit zijn de drie belangrijkste peilers.

Kleine tuin

Een kleine tuin is misschien wel moeilijker om goed in te richten dan een grote tuin. Elke keuze die in een kleine tuin gemaakt wordt heeft veel invloed. Alles wordt gezien. In een kleine tuin zou elke toepassing van een extra materiaal goed overwogen moeten worden. Kan het minder… dan is dat vaak beter. De materialen die gekozen worden moeten dan ook goed aansluiten bij huis en omgeving. Het gevoel hebben dat het plaatje klopt geeft rust. Huis en tuin moeten goed op elkaar aansluiten. Wilt u een uitgesproken inrichting van uw eigen tuin, kijk dan ook eens naar de omgeving. Wellicht zijn er materialen en planten of bomen gebruikt in de buurt die u aanspreken. Gebruik ze ook om tot een harmonieus geheel te komen.

De tuin wordt steeds belangrijker in deze drukke tijd. Mensen willen even kunnen bijkomen in hun eigen groene oase. Natuur geeft rust en werkt herstellend op onze geest. Als je af en toe wat fysieke arbeid in de tuin verricht, is dat goed voor de tuin maar ook voor uw eigen gezondheid. Soms ligt de oplossing voor stress dus heel dichtbij… letterlijk in uw eigen achtertuin. Maar laten we terug gaan naar het ontwerp…

Structuur

Een goed tuinontwerp heeft een sterke structuur. Naar mijn idee zijn schoonheid, functionaliteit en duurzaamheid uitstekend met elkaar te verbinden. Creativiteit en verbeeldingskracht zorgen voor een tuin die praktisch is en mooi is om naar te kijken. In deze tijd gebruiken we graag authentieke materialen om een tuin te maken voor de langere termijn die de natuur weinig belast. Europees hardhout past vaak beter in ons tuinbeeld dan tropisch hardhout. Bekendheid met de constructieve kwaliteiten van materialen geeft speelruimte in een tuinontwerp.

Hoe ervaart u op dit moment uw eigen tuin? Ga eens na wat u aanspreekt aan uw eigen tuin en waar u telkens tegen aan loopt. Onderzoek welke plekken in de tuin een bijzondere kwaliteit hebben. Dat is minder spannend dan het lijkt. Waarschijnlijk drinkt u uw koffie in de zomer op uw favoriete plekje in de ochtendzon of een heerlijk glaasje wijn in de late namiddagzon of avondzon. Het kan interessant zijn om te kijken hoe de kwaliteit van deze favoriete plekken in de tuin versterkt kunnen worden.

 

 

Tags: