Tuinontwerp met warme accenten

Voor een hoogwaardig en exclusief tuinontwerp neemt u contact op met Buro Buitenlust

Tuinontwerp met warme accenten

Voor een hoogwaardig en uniek tuinontwerp met warme accenten neemt u contact op met Buro Buitenlust

Een goed tuinontwerp garandeert een aantrekkelijke aanblik van uw tuin tijdens alle jaargetijden. Als u in de herfst naar buiten kijkt en u ziet het natuurlijk verval in uw tuin, dan zou u daar een goed gevoel bij kunnen hebben. Wanneer de kaders van een tuin sterk zijn neergezet vormen ze de achtergrond voor alle beweging in uw tuin gedurende de vier jaargetijden. Planten komen op, bloeien, zetten zaad en sterven weer af. Deze natuurlijke kringloop heeft zijn eigen schoonheid.

Voor een sterke structuur maken we gebruik van structuurelementen. Dat kunnen hagen zijn, al dan niet wintergroen. In een strakke, moderne of wat formelere tuin zou dit Taxus kunnen zijn. In een landelijke tuin lijkt een beukenhaag of een haagbeuk wat meer voor de hand liggend. De keuze voor deze structuurvormers gaat samen met de andere beplanting. Het is daarbij belangrijk dat we een helder eindbeeld voor ogen hebben voor de tuin. Ontwerpen is consequent keuzes maken voor een herkenbare tuin. Ontwerpen is af en toe afwijken van de voor de hand liggende lijn om spanning in de tuin te brengen. Maar altijd met een helder eindbeeld in ons achterhoofd.

Warme accenten kunnen op allerlei manieren aangebracht worden. Denk ook eens aan een mooie solitair heester zoals de esdoorn op de afbeelding met warm rood blad dat diep vurig rood verkleurt in de herfst. Een juweel voor uw tuin.

 

Tags: