Tuinontwerp voortuin

Een eenvoudig en helder tuinontwerp versterkt de uitstraling van uw woning

Tuinontwerp voortuin

Voor een hoogwaardig en uniek tuinontwerp van uw voortuin neemt u contact op met Buro Buitenlust

Het tuinontwerp van een voortuin vraagt speciale aandacht. De voortuin is altijd in beeld bij voorbijgangers en is voor bezoekers de entree tot uw huis. Voor veel mensen is het belangrijk dat de voortuin er daarom het hele jaar aantrekkelijk en verzorgd bij ligt. Een veel gemaakte fout is met name in de voortuin te veel te willen. Flink uitpakken met aparte materialen en planten kan verkeerd uitpakken. De voortuin kan het huis ondersteunen in vormgeving. Dat geeft rust en een prettig beeld als er bij het ontwerp van de voortuin rekening wordt gehouden met de vormgeving van het huis. Kijk eens naar de raampartijen, de vorm van de gevel en de gebruikte materialen aan het huis. Wellicht biedt dat al een insteek voor de vormgeving van de voortuin. In een voortuin geldt vaak: less is more.

Eenvoud en helderheid in materiaaltoepassing en beplanting versterkt vaak de bedoeling van de tuin. Maak een tuin die past bij het huis. Laat huis en tuin één geheel worden. Heeft u een landelijk huis, laat de voortuin daarbij aansluiten. Heeft u een strak huis doe dan hetzelfde. Dat klinkt eenvoudig en als de tuin er eenmaal ligt lijkt de tuin een logische keuze. Er gaan echter veel afwegingen aan vooraf. Consequent zijn in de keuzes geeft een uniform en krachtig beeld. Dat begint met de vorm, vervolgens de materiaalkeuze en uiteindelijk de beplanting die tot en met de bladvorm past in het geheel.

De tuin krijgt de juiste uitstraling als de gekozen beplanting op de juiste plek staat. Heeft u een voortuin aan de noordzijde ga dan niet proberen lavendel toe te passen. Hoe mooi u dat ook vindt. Waarschijnlijk ligt uw achtertuin in dit geval aan de zuidzijde en dan kunt u daar naar hartenlust van lavendel genieten. Voldoende wintergroene plantvakken geven de voortuin een permanent verzorgd uiterlijk.

Als de kaders strak zijn in de voortuin en de vormgeving helder en eenvoudig, kunt u wat meer verschillende planten combineren.

 

Tags: