Tuinen met cortenstaal

Tuinen met cortenstaal

Cortenstaal is een metaallegering, bestaande uit ijzer waaraan koper, fosfor, silicium, nikkel en chroom zijn toegevoegd. De sterkte is vergelijkbaar met die van andere gelegeerde staalsoorten zoals roestvast staal. De roestkleurige en zeer dichte oxidehuid schermt het dieper liggende materiaal af van zuurstof, waardoor de oxidatie sterk vertraagt. Door de oxidehuid is het niet nodig het materiaal te schilderen. Het materiaal is niet bestand tegen natte bladeren. De roest van het staal kan bovendien afgeven op aangrenzende oppervlakken, zoals terrassen.
In de opzet van het tuinontwerp kun je dit soort verrassingen voorkomen. Wij plaatsen objecten van cortenstaal bij voorkeur in een plantvak. Wanneer dat niet mogelijk is hebben we ook al besloten om de staanders van een pergola  van een poedercoating te voorzien in dezelfde kleur. In een tuin moet je onbezorgd kunnen genieten en om verrassingen te voorkomen moet een ontwerp goed in elkaar steken.

Tuinontwerp royale stadstuin EindhovenPergola cortenstaal tuinontwerp stadstuin EindhovenCortenstaal kunstwerk in villatuin Eindhoven

Cortenstaal is een materiaal dat past binnen onze visie op duurzame tuinen. Bovendien past het binnen onze opvatting dat functionaliteit, schoonheid en duurzaamheid hand in hand kunnen gaan.

Landelijke tuinen Bostuin GeldropModern tuinontwerp landelijke tuin met cortenstaalLandelijke tuin met cortenstalen pergola

Er zijn inmiddels veel standaardproducten van cortenstaal te koop. Uiteindelijk komt het materiaal het beste tot zijn recht in een mooie combinatie met een ander materiaal of omringende beplanting. Tuinen ontwerpen is immers combinaties maken. Het mooiste is natuurlijk om creatief met het materiaal aan het werk te gaan. Voor creatieve objecten in onze tuinen doen wij graag een beroep op Lennie van Vugt.

“Ik zet het materiaal naar mijn hand”

Aldus Lennie van Vugt, een gepassioneerd en authentiek kunstenaar die werkt  met de materialen metaal, koper, messing, hout en Cor-Ten staal voor het maken van onder andere  poorten en hekken en allerlei denkbare kunst en toegepaste objecten .  Dit vanuit vakmanschap met haar hoofd, hart en handen!

 

Buro Buitenlust ontwerpt sfeervolle tuinen met een natuurlijke uitstraling. Unieke en persoonlijke tuinen die elk jaar mooier worden.

Wij zijn inmiddels tien jaar actief in de regio Noord Brabant. In Noord Brabant zijn dan ook de meeste tuinen gerealiseerd. Omdat we sinds 1 januari 2016 ook gevestigd zijn in Leiden en Maastricht heeft ons werkgebied zich verder uitgebreid naar de Randstad en Zuid Limburg. We werken al jaren samen met diverse hoveniersbedrijven uit heel Nederland. Deze speciaal geselecteerde hoveniersbedrijven weten onze kwaliteitsstandaard te waarderen en vorm te geven. Al deze bedrijven communiceren uitvoerig met de opdrachtgever en de tuinarchitect waardoor het tuinontwerp gerealiseerd wordt zoals het bedoeld is.