Tuinontwerp met bamboe

Tuinontwerp met bamboe

Voor een hoogwaardig en uniek tuinontwerp met bamboe neemt u contact op met Buro Buitenlust

Over bamboe in een tuinontwerp bestaan veel misverstanden. Er is bij veel mensen onwetendheid over bamboe. We kennen allemaal wel een voorbeeld van een bamboe uit een tuin die opeens bij de buren op dook. Er zijn inderdaad bamboe’s met enorme groeikracht en ondergrondse uitlopers. Deze uitlopers kunnen flinke afstanden afleggen en zelfs onder een weg door groeien. Toch zijn er veel bamboe’s die deze eigenschappen niet hebben. Bamboe’s die heel langzaam een grotere kluit opbouwen en daardoor heel beheersbaar zijn. Er zijn ook bamboe’s die geschikt zijn om als haag te gebruiken. Ze zijn uitstekend te snoeien op een gewenste hoogte.

De juiste bamboe op de juiste plaats

Bamboe’s hebben fris groene blaadjes die over het algemeen wintergroen zijn. Dat maakt ze tot dankbare tuinplanten. Als u bamboe wilt gaan gebruiken als tuinplant is het belangrijk dat u zich goed laat informeren over de kwaliteiten van de verschillende soorten bamboe. Dan kunt u bijvoorbeeld bamboe gaan gebruiken om de erfafscheiding met de buren te verfraaien en te vergroenen. Door de opgaande groeiwijze geeft bamboe een luchtig effect aan uw tuin en vraagt weinig ruimte. Bamboe past ook erg goed in moderne tuinen. Wanneer in een tuinontwerp verschillende soorten bamboe met elkaar worden gecombineerd geeft dat fantastische effecten. Bamboe combineert goed met siergrassen en mooie bladplanten.

Bamboe in een kindvriendelijke tuin

Bamboe geeft mooie speelse effecten aan kindvriendelijke tuinen. Weelderige groepjes speelse bamboe zijn voor kinderen geweldig om omheen te spelen. De bijzondere groeiwijze van de stengels geeft nog extra sfeer. Ideaal om te combineren met een speelhuis of een zandbak. Gecombineerd met tuinverlichting… ‘s avonds een sprookje!