Landschappelijke inpassing

Uitzicht op het buitengebied

Landschappelijke inpassing

Beter in één keer goed bouwen….

U heeft een kavel gekocht omdat u bent gevallen voor de plek. Een plek met veel groen in de omgeving. U kijkt uit op de natuur en heeft een vrij uitzicht. Heerlijk! Daarom bent u hier komen wonen.

Nu een architect vinden, uw droomhuis realiseren en het grote genieten kan beginnen…..

In de praktijk loopt het te vaak anders….

De reden waarom u voor deze plek gekozen heeft wordt niet vanzelfsprekend vertaald in het ontwerp van het huis. Meestal gaat de aandacht naar het huis zelf en blijkt de relatie met de omgeving onvoldoende vertaald te worden. De simpele vraag: Waarom heeft u voor deze plek gekozen blijft achterwege.

Wanneer u het huis betrekt gaat u dit al snel merken. De ramen kijken niet voldoende uit op die schitterende omgeving. Of wanneer u in de woonkamer zit moet u naar het raam toelopen om uw gasten te wijzen op de reden waarom u hier bent komen wonen.

In onze visie wordt de woonplek, de omgeving en de reden waarom u voor deze plek heeft gekozen leidend in het ontwerpproces. We werken graag met architecten die hiervoor open staan om een optimaal eindresultaat te realiseren. De grenzen tussen binnen en buiten zullen hierdoor  vervagen. Ook al bent u binnen,… u heeft toch het hele jaar door het gevoel dat u ook buiten leeft.

Binnen en buiten lopen vloeiend in elkaar over. Dat geldt voor huis en tuin, maar ook voor tuin en omgeving. De zon speelt een belangrijke rol in de positionering van het huis en de transparantie van de gevels. Terrassen op strategische plekken in de tuin geven u de gelegenheid om de omgeving volledig op u in te laten werken wanneer de omstandigheden buiten daarvoor optimaal zijn. Gevels die bijna volledig geopend kunnen worden en een permanente overkapping kunnen van wonen een permanent buitenleven maken.

De interactie met de architect is van belang om samen te kunnen werken aan het hoogst haalbare resultaat. Een complete binnen- en buitenomgeving die naadloos op elkaar aansluiten. Wij werken met diverse architecten die we u van harte kunnen aanbevelen.

Onze dienstverlening begint wanneer u uw toekomstige woonplek heeft gevonden. Van landschappelijke inpassing en omgevingsvergunning tot het uitwerken van een compleet landschappelijk ontwerp en tuinontwerp.

De eerste stap naar een mooi buitenleven begint bij Buro Buitenlust.

Tags: