Tuinarchitect moderne architectuur

Tuinarchitect moderne architectuur

Wanneer je als tuinarchitect wordt uitgenodigd voor een mogelijk nieuwe project kom je op de meest uiteenlopende en inspirerende plekken. Aankomend bij het huis van de opdrachtgevers zie je in sommige gevallen dat behalve de omgeving het huis een prominente rol gaat spelen in het ontwerpproces. Bijzondere en verfijnde architectuur kan een lust voor het oog zijn. De rol van de tuinarchitect is dan om het huis door middel van de tuin nog meer te laten spreken. Strakke architectuur kan versterkt worden door de organische vormen van mooie bladplanten of door de grilligheid van een mooie boom of solitair-heester.

Steeds vaker worden we aan het begin van het ontwerpproces benaderd om kennis te maken mede architect.  Wanneer de architect en de tuinarchitect elkaar goed aanvoelen kan een synergie ontstaan die een uniek en bijzonder eindresultaat geeft. Praktisch zijn er uiteraard ook een aantal voordelen. Als er gekozen wordt voor een vijver aan huis kan de betonnen bak mee genomen worden in de constructie van het huis. Vaak is het financieel ook een stuk interessanter om de uitvoering van de basisconstructie van de vijver door de aannemer van de bouw te laten uitvoeren. Ook vlonders kunnen door een aannemer gerealiseerd worden. Architect en tuinarchitect kunnen goed aangeven welke weg de meest efficiënte is om af te leggen.

In onze tuinen zijn de details erg belangrijk. Onze opdrachtgevers zijn vaak mensen met oog voor schoonheid en detail. Een strak ontworpen huis kan schitterend zijn in zijn eenvoud. Het huis heeft een pure minimalistische vormgeving waarbij de details vaak zorgen voor het subtiele kwaliteitsverschil dat onderscheidend is.

Onderstaande foto’s zijn van een huis in Helmond, ontworpen door LAM Architects. Een zeer geslaagd en uitgesproken ontwerp waarbij het huis verbonden wordt met zijn omgeving door o.a. royaal gebruik te maken van eikenhout. Het eikenhout wordt jaarlijks in de olie gezet om de kleur te behouden. De tuin kan door de bewoners het hele jaar door zowel binnen als buiten intens ervaren worden. Buro Buitenlust heeft het tuinontwerp getekend. Oosterse en inheemse invloeden zijn gecombineerd wat een uniek beplantingspalet oplevert. Interessant om onlangs van de bewoners te horen dat ze op hun reis naar Japan veel invloeden hebben gezien die ze herkennen in de opzet van de tuin.

Kijk voor meer foto’s op Open verbinding tussen architectuur en natuur

Klik voor meer inspirerende architectuur op LAM-Architects

Moderne Architectuur LAM-Architects HelmondModerne architectuur LAM-Architects