Tuinarchitect landelijke tuinen in een landelijke omgeving

Tuinarchitect landelijke tuinen in een landelijke omgeving

Steeds vaker wordt er een beroep gedaan op Buro Buitenlust als mensen een tuinarchitect zoeken voor het ontwerp van een landelijke tuin. Affiniteit met het landelijke buitengebied en liefde voor het buitenleven  zijn wellicht de uitgangspunten voor een geslaagd landelijk tuinontwerp. Dat maakt meteen duidelijk hoe belangrijk wij de omgeving vinden voor een landelijke tuin. Een landelijk ontwerp wordt versterkt door de landerijen die rond het huis liggen. Weidse uitzichten, grazende schapen, de markante eik midden in het landschap, een opkomende of ondergaande zon en de bosrand in de verte…..

De omgeving van de tuin wordt nog wel eens onderschat bij het maken van een tuinontwerp. Voor elke tuin is de omgeving echter een prominente factor die constant bepaalt hoe de tuin ervaren wordt. Als de omgeving niet voldoende bepalend is geweest bij het tuinontwerp lijkt het soms alsof er een postzegel geplakt is. Een tuin met een uitgesproken stijl die als een postzegel in de omgeving geplakt is. Het beste voorbeeld van dit “tegen de stroom inroeien” zijn misschien wel de mediterrane tuinen. Mensen worden graag het hele jaar door herinnerd aan hun vakantie aan de Mediterranee. Een olijfboom die in de winter een jas aangetrokken krijgt raakt niet meer aan dat gevoel.  Bovendien zijn een eik en een palmboom  geen sterk duo.

Bij de eerste kennismaking met de nieuwe opdrachtgevers, hun kinderen, het huis en de hond hoort ook een rondje omgeving. Vaak rij ik al even door de omgeving om een indruk te krijgen van het landschap waarin ik terecht ben gekomen. Zaken die tijdens zo’n eerste kennismaking opvallen blijven op mijn netvlies staan terwijl ik aan het ontwerpen ben. Het huis en de omgeving worden gedurende het ontwerpproces steeds meer met elkaar verbonden.  Op een unieke en creatieve manier probeer je als ontwerper de omgeving in de tuin en ideaal gezien in het huis te laten binnenkomen. Elk vooropgezet idee over hoe een landelijke tuin zou moeten zijn moet worden los gelaten om dit unieke huis, met deze unieke bewoners in deze unieke omgeving van een passende tuin te voorzien.

 

Tuinarchitect landelijke tuinen

Buro Buitenlust ontwerpt sfeervolle tuinen met een natuurlijke uitstraling. Unieke en persoonlijke tuinen die elk jaar mooier worden.

Tuinarchitect landelijke tuinen

Kijk ook eens chicgardens op voor meer inspiratie.