Landelijke tuinen Uden Boekel Volkel Gemert Zeeland Veghel Lieshout Aarle Rixtel

Landschappelijke tuin bij woonboerderij Noord Brabant

Landelijke tuinen Uden Boekel Volkel Gemert Zeeland Veghel Lieshout Aarle Rixtel

Gespecialiseerd in landelijke, landschappelijke en boerderijtuinen

Inmiddels hebben we heel wat tuinen gerealiseerd in het landelijk gebied. Dat gaat verder dan het maken van een tuinontwerp of landschappelijk ontwerp. Regelmatig zijn er bouwplannen waarbij de gemeente vraagt om een landschappelijke inpassing bij de aanvraag van een omgevingsvergunning. Bij een landschappelijke inpassing wordt goed gekeken naar het soort landschap. Het landschap dient gerespecteerd en liefst zoveel mogelijk met rust gelaten te worden. Wij gaan daarin graag een stap verder door het landschap niet alleen te beschermen, maar door het verder te ontwikkelen of te stimuleren op uw eigen kavel. De grenzen met het omliggende landschap vervagen doordat bepaalde inheemse boomsoorten , hagen of heesters op het eigen perceel gaan voorkomen. Dit geeft nog meer het gevoel dat u midde in de natuur woont. Uiteraard impliceert dit meestal grotere landelijke kavels, maar op 600-900 m2 kun je hier ook al invulling aan geven. Het positieve effect van landschappelijke ontwikkeling betekent vaak dat er meer mogelijkheden zijn om invulling te geven aan het bouwen. Gemeentes zien graag dat mensen een plek tot bloei willen brengen is mijn ervaring.

Daarnaast zijn er uiteraard mogelijkheden genoeg om op een passende manier een exclusieve tuin te realiseren waarin u zich thuis voelt en heerlijk kunt genieten van alle voorzieningen op uw wensenlijstje. Een zwembad of een natuurlijke zwemvijver, evt. in combinatie met een riant poolhouse, diverse terrassen en wellness zoals een jaccuzzi of een hottub. Een buitenkeuken die van alle gemakken is voorzien tot en met een verlichte wijnkoeler. U zegt het maar.

Voor ons ligt de uitdaging van al uw wensen een geheel te maken dat past bij de omgeving waar u voor heeft gekozen. Vergezichten vanaf de terrassen en vanuit de jaccuzzi. Zwemmend uitkijken op een bloemenzee waar talloze vlinders en bijen  vliegen van bloem naar bloem.

Het realiseren van uw droomplek begint met een goed gesprek. Eerst maken we kennis en ben ik benieuwd waarom u juist voor deze plek heeft gekozen. We wandelen samen door de tuin en de omgeving van uw huis om een goed beeld te krijgen van de plek. Daarna hoor ik graag wat uw wensen zijn.

Naast het maken van een landschappelijke inpassing, een tuinontwerp of een landschappelijk ontwerp adviseer ik tijdens het ontwerpproces over de uitvoering. Budget, planning en evt. fasering komt allemaal aan bod. Ik werk graag samen met een aantal hoveniers waar ik goede ervaringen mee heb en kan u vrijblijvend met deze partners in contact brengen.

De eerste stap naar een mooi buitenleven begint bij Buro Buitenlust.

Tags: