Tuinontwerp onderhoudsvriendelijke tuin

Tuinontwerp onderhoudsvriendelijke tuin

Tuinontwerp onderhoudsvriendelijke tuin

Voor een hoogwaardig en uniek tuinontwerp voor een onderhoudsvriendelijke tuin neemt u contact op met Buro Buitenlust

Wij willen graag een tuinontwerp voor een onderhoudsvrije tuin…. nou ja, we begrijpen dat dat niet kan… maar dan wel een onderhoudsvriendelijke tuin. We werken namelijk allebei en hebben een druk leven. Bij de meeste opdrachtgevers komt het wel ter sprake. Vaak bestaan er ook wel ideeën over. Volledig bestraten en gebruik maken van vaste plantenbakken. Maar ja… dan is het eigenlijk geen tuin meer hè…

Het wordt vaak een beetje uit nood geboren is mijn ervaring. De tuin helemaal bestraten is vaak een kwestie van gebrek aan een goed alternatief. Weinig mensen zijn zich bijvoorbeeld bewust van het onderhoudsarme karakter van een bodembedekker. Een sterke bodembedekker die op de juiste plek staat in de tuin heeft weinig onderhoud nodig. Af en toe ingewaaid onkruid verwijderen is voor de meeste mensen ook geen probleem. Waar ontstaan de problemen dan wel?

Het begint vaak met de bodem. Wanneer de bodem niet goed is voorbereid op de beplanting die wordt gekozen leidt dit tot telkens terugkerende en daarmee bijna permanente ergernis. Een tuinbodem dient geschikt gemaakt te worden voor de beplanting die er in geplaatst gaat worden. Dat betekent in de regel dat de bodem gespit moet worden en voorzien moet worden van voldoende organisch materiaal. De bodem moet ook vrij gemaakt worden van zogenaamde wortel-onkruiden. Als je deze laat zitten groeien ze door de wortels van de nieuwe planten heen en krijg ze er dan maar weer eens uit.

Een nieuwe tuin vraagt een gedegen voorbereiding. Heeft u vragen… neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Tags: