Extra terras in de tuin

Met een extra terras kunt een heel nieuw beeld krijgen van uw eigen tuin. Zeker wanneer u het terras verhoogd aanlegt. Denk ook eens aan een zwevend terras.

Extra terras in de tuin

Voor een hoogwaardig en uniek tuinontwerp met sfeervolle terrassen neemt u contact op met Buro Buitenlust

Als u denkt aan een extra terras in de tuin komt dat vaak omdat u graag op die plek zit. Dat kan zijn omdat het een plekje is in de ochtendzon of avondzon. Of omdat u de tuin vanaf die plek op een mooie manier kunt overzien. Als dan een terras gaat maken, denk er dan goed over na. Wat is de kwaliteit van de betreffende plek en hoe kan deze kwaliteit versterkt worden. Door een terras wat te verhogen ontstaat een heel ander beeld van de tuin. U kijkt letterlijk over de borders heen en creëert dus een extra perspectief op de tuin.

Een verhoogd terras kan ook zwevend aangelegd worden. Dan steekt het terras bijvoorbeeld over een stuk aangrenzende bestrating. Hiermee kunt u een grote bestratingsoppervlakte “breken”en daarmee optisch verkleinen en aantrekkelijker maken. Bewust een ander materiaal toepassen versterkt de variatie. Denk bijvoorbeeld eens aan een vlonder-terras dat over een terras van natuurstenen tegels heen steekt. Een zwevend terras werkt ruimtelijk. U kunt het zwevend terrasgedeelte een extra accent geven door het van onderen subtiel aan te lichten. Een fantastisch beeld in de avond en een veilige opstap.

Maak een extra terras niet te hoog. Hoe hoger het terras wordt, hoe belangrijker de veiligheid. U kunt een hoger terras uiteraard omheinen op een mooie manier. Een hoger terras groter maken is ook een optie waarmee u meer veilige ruimte kunt creëren.