Tuinontwerp laten maken. Stappenplan naar een sfeervolle tuin.
15929
page-template-default,page,page-id-15929,page-parent,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-theme-ver-12.1,qode-theme-bridge,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.5,vc_responsive
 

Tuinontwerp laten maken

Tuinontwerp werkwijze

“Voor bijzondere gebruikers ontwerpen wij bijzondere tuinen”.

Voor onze opdrachtgevers gaan we creatief tot het uiterste. Zet nu de eerste stap naar een nieuwe tuin. Neem contact op voor meer informatie over een tuinontwerp -06-36137721- of lees nog even verder…

Klassiek moderne tuin
Buro Buitenlust ontwerpt sfeervolle tuinen met een natuurlijke uitstraling. Unieke en persoonlijke tuinen die elk jaar mooier worden.
Tuinarchitect Eindhoven

Tuinontwerp laten maken

Zet de eerste stap naar een prachtige tuin met Buro Buitenlust. 

Een tuinontwerp is geslaagd als u uw eigen wensen terugziet na de tuinaanleg, maar anders dan dat u verwacht heeft. Wij willen u graag positief verrassen en dat lukt meestal goed. Het huis, de omgeving van het huis en de levensstijl van de opdrachtgevers zijn belangrijke uitgangspunten voor het tuinontwerp. Zorgvuldige communicatie tijdens het ontwerpproces vinden we belangrijk. Vooraf wordt een goed beeld geschetst van wat u kunt verwachten.

Om u een beeld te geven van het proces naar een tuinontwerp hebben we de stappen voor u op een rij gezet.

1. Kennismaking

Om u goed te leren kennen nemen we ruim de tijd. Dat begint met een eerste gesprek waarin u aangeeft wat u van uw tuin verwacht. Wij zijn ook benieuwd naar uw vrijetijdsbesteding; houdt u van tuinieren of laat u straks de tuin onderhouden? Brengt u veel tijd in de natuur door of zit u graag met een boek op een terras? Van welke vakantiebestemmingen houdt u het meest? Misschien wilt u wel kunnen zwemmen in uw eigen tuin….

2. Schetsfase

Op basis van het eerste gesprek, de foto’s die van uw huis en tuin gemaakt zijn en een plattegrond van het perceel gaan wij aan de slag. We maken een digitale sfeerimpressie om u een goed beeld te geven van onze ideeën. Tevens worden inspiratiebeelden verzameld en worden één of twee schetsen gemaakt om u de eerste ideeën te kunnen voorleggen.

3. Voorlopig ontwerp (VO)

Op basis van de besproken ideeën maken we een voorlopige uitwerking van het plan. De diverse onderdelen worden verder uitgewerkt en er wordt al een aanzet gemaakt voor materialisatie.

4. Definitief Ontwerp (DO)

De materialisatie wordt verder uitgewerkt. De puntjes worden op de i gezet en het ontwerp wordt nog eens goed tegen het licht gehouden.

Zwembad tuinontwerp 3D

Het uitgewerkte tuinontwerp bestaat bij Buro Buitenlust uit de volgende onderdelen:

Presentatie plan

Een ingekleurde digitale 2D tekening, voorzien van een heldere legenda. Voldoende beeldmateriaal om een goed beeld te kunnen geven van de ideeën voor de nieuwe tuin.

 

Maten plan

Een digitale 2D tekening, voorzien van uitgebreide maatvoeringen.

 

Beplantingsplan

Een digitale 2D tekening, voorzien van plantvakken met een code die verwijst naar het plantenoverzicht. Een volledig plantenoverzicht met naam, (bloei)kleur, hoogte, bloeiperiode, geadviseerde plantmaat en aantallen per m2.

 

Materialen plan

Een volledig gespecificeerd overzicht van te gebruiken materialen en maatvoeringen.

 

Verlichtingsplan

Een digitale 2D tekening, voorzien van plaatsbepaling van kabels, stekkerdozen  en verlichtingsarmaturen.

Beregeningsplan

Een digitale 2D tekening, voorzien van plaatsbepaling van beregeningsvoorzieningen.

 

3D Visualisaties

Steeds vaker wordt de volledige tuin in een  3D tuinontwerp getekend. Omdat de visualisaties steeds meer lijken op de realiteit, krijgt u een goed beeld van de tuin zoals die straks gaat worden. Zeker voor mensen die moeite hebben met het lezen van een 2D tuinontwerp is dit erg waardevol.

In overleg wordt bepaald welke onderdelen worden uitgewerkt.

Met een compleet digitaal tuinontwerp in handen kunt u gemakkelijk offertes opvragen bij hoveniers, stratenmakers en eventuele andere uitvoerende partijen. Op deze manier kunt u de kosten van de tuinaanleg scherp houden.

Uiteraard nemen wij u graag de zorgen voor de uitvoering uit handen en begeleiden wij de uitvoering.